Ambasadorul Israelului, în lupta împotriva Covid-19: Suntem dispuşi să împărtăşim toată experienţa şi tehnologiile noastre cu România

„Suntem dispuşi să împărtăşim toată experienţa şi tehnologiile noastre cu România, România fiind unul dintre cei mai puternici parteneri ai noştri”, spune David Saranga, Ambasadorul Statului Israel, în contextul pandemiei de coronavirus.

Acesta a vorbit în cadrul forumului „Romania-Israel G2G Healthcare”, ce a avut ca temă al doilea val de infecţie cu noul coronavirus, scrie Agerpres.

Faptul că aceasta este prima întâlnire la nivel guvernamental, faptul că este pe tema Sănătăţii înseamnă că avem mult de muncă în acest domeniu (…) Suntem dispuşi să împărtăşim toată experienţa şi tehnologiile noastre cu România, România fiind unul dintre cei mai puternici parteneri ai noştri, pot spune un prieten apropiat şi un aliat, fie că vorbim la nivel politic, la nivel economic, orice domeniu poate fi relevant. Suntem aici pentru a împărtăşi cunoştinţele noastre”, a punctat diplomatul.

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a declarat că telemedicina „este unul dintre sectoarele strategice din domeniul e-Sănătăţii”

„Azi avem oportunitatea de a împărtăşi cu profesionişti din toată lumea bune practici”, a punctat secretarul de stat, care a adăugat că dosarele medicale digitale sunt „factor determinant pentru progresul medicinei, în lumea întreagă”.