Andrei Baciu: Se păstrează principiul prevenției. Obiectivul nu este de acela de a aplica amenzi, de a pune niște reglementări și apoi, din primul moment, la amenzi

andrei baciu tvr1

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat astăzi la TVR că cetățenii trebuie să continue să fie responsabili și să respecte recomandările autorităților, astfel încât să putem trece într-o nouă etapă de relaxare peste alte două săptămâni.

”Vor fi permise anumite tipuri de activități, dar gradual, în etape, unele de la 1 iunie, altele de la 15 iunie. La fiecare două săptămâni facem o reevaluare. Ține doar de comportamentul nostru să ajungem la contexte favorabile de ridicare a restricțiilor. Principiile pe baza cărora se desfășoară aceste activități rămân cumva aceleași. Ordinele, analizele sunt finalizate și vor apărea în cel mai scurt timp”, a spus Baciu.

Întrebat dacă se vor aplica amenzi persoanelor care nu respectă normele de igienă și distanțare, secretarul de stat a spus că obiectivul autorităților este prevenția. ”Se păstrează principiul prevenției. Obiectivul nu este de acela de a aplica amenzi, de a pune niște reglementări și apoi, din primul moment, la amenzi. La Ministerul Sănătății avem Inspecția Sanitară de Stat, există la nivelul DSP posibilitatea de a face inspecții, dar principală este prevențiaa”, a spus Baciu pentru TVR1.