CNCAV se închide. Vaccinarea anti-COVID trece în subordinea Ministerului Sănătății

Pandemia și vaccinarea vor rămâne un capitol unic în viața fiecăruia dintre noi. În România, efortul național pentru vaccinarea împotriva #COVID19 a fost coordonat de către #CNCAV.

După un an și jumătate, CNCAV se închide, iar activitățile acestuia sunt preluate de către Ministerul Sănătăţii – România.
Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a fost centrul organizatoric, logistic și comunicațional al efortului românesc pentru vaccinarea împotriva COVID-19. O #echipă compusă din 67 de oameni a lucrat continuu într-o perioadă delicată, plină de provocări, pentru ca fiecare român să se poată vaccina în siguranță, simplu și rapid.

Le mulțumesc și le sunt profund recunoscător, atât colegilor mei din CNCAV, dar și celor 40.000 de persoane implicate în mod direct în campania de vaccinare din România, printre care medici și cadre medicale, angajați ai Ministerul Afacerilor Interne, Romania și Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro), mii de voluntari.
A fost și este o reală onoare să fim parte a acestui efort național, în urma căruia unul din doi români s-au vaccinat. Vă mulțumesc, dragi colegi!

Le mulțumesc și celor care au avut înțelegere atunci când lucrurile nu au funcționat cum trebuie. Criticile constructive ne-au ajutat să ne îmbunătățim activitatea.
Însă, tot ce a construit CNCAV nu ar fi fost posibil fără sprijinul și susținerea mai multor actori importanți. Fie că au reprezentat instituții ale statului la cel mai înalt nivel, organizații non-guvernamentale, mediul privat, culte religioase, societatea civilă, influenceri, mass-media sau simpli cetățeni.
Când lucrează în #echipă, România a demonstrat că e capabilă să creeze sisteme publice funcționale, online și offline.

În aceste 18 luni, am cunoscut prieteni și profesioniști, exemple și îndrumători. La nivel personal, sunt extrem de recunoscător pentru toată această experiență.
Acum, mă uit cu mare încredere și determinare la ce putem construi în continuare aici, în România. Împreună.