Lecții despre oameni!

M-am născut în anul 1986 la Toplița, în județul Harghita, un orășel transilvanean aflat pe malul Mureșului, înconjurat de munți. Am iubit dintotdeauna locul acela și vă invit, când aveți vreme, să-l vizitati și să descoperiți un colț de Românie absolut încântător. Poate nu știați, dar la Toplița se află singura cascadă cu apă termală din țară, dar și cea mai lungă pistă de bob.

Cred că există într-adevar o forță a muntelui care te obligă să nu renunți și să treci prin viață cu fruntea sus. Atunci, acolo, la bunici, am învățat primele lecții despre cum să fii un om integru și despre a lupta pentru lucrurile în care crezi, despre ce înseamnă să-ți pese de lumea în care trăiești. „Să fii bun cu oamenii și să faci bine!” e un sfat pe care l-am primit de la bunica mea și care a rămas cu mine, călăuzindu-mă până în prezent.

Medicina
și experiența din străinătate

Am absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Viața de student a însemnat muncă multă, sute de ore petrecute în biblioteci și pe holurile spitalelor. Medicina este pasiunea mea și, astfel, am avut motivația necesară de a lupta pentru visul de a deveni medic Am așteptat să îmbrac halatul alb cu nerăbdarea unui copil, însă, după absolvire, făcusem abia primul pas. Medicina e știință înainte de toate și n-o poți stăpâni decât dacă ești dispus să-ți sacrifici o mare parte din timpul pe care îl ai. Rezident fiind, am început să-nțeleg și „umbrele” carierei la care visasem ani de zile, am început să văd neajunsurile unui sistem de sănătate departe de ideal.

Ca alți 20.000 de medici din România, am decis într-un final să plec din țară, știind întotdeauna că mă voi întoarce. Nu cunoșteam exact ce mă aștepta “în afară”, nu anticipam cum voi fi primit și ce presupunea această decizie. Am aflat în Franța răspunsurile la îndoielile mele. Am lucrat într-un centru medical cu profesori de renume, am descoperit un sistem care funcționează eficient, am învățat enorm de multe, imposibil de redat aici în întregime – proceduri, tehnici, abordări. Am găsit profesioniști dispuși să mă ajute să mă perfecționez, mi-am făcut numeroși prieteni și am reușit să pătrund treptat în nuanțele unei alte culturi. Am cunoscut acolo maturizarea profesională și personală.

În țara
în care ne-am născut.

Știu cum e să fii plecat. Știu cum funcționează lucrurile în alte țări. Și mai știu că rădăcinile noastre sunt aici și că vremea criticilor vehemente a trecut. E vremea soluțiilor!
Îi invit așadar pe toți cei care încă nu și-au pierdut încrederea și speranța să ni se alăture. Îi invit să împărtășească din experiența lor. Sunt convins că putem resuscita sistemul medical românesc și, totodată, prin aportul fiecăruia dintre noi, vom construi o societate mai bună.

a

What You Need to Know About VoteStart

The perfect way to get a head start in your upcoming political campaign.

 
2976 Washington St
San Francisco, CA 94115
 

Follow us:

Chip in now, every dollar helps in the crtical final moments of this campaign.

Fiona Anderwood