Dr. Andrei Baciu: “La 1 iunie putem ridica restricţiile!”

Andrei Baciu, secretarul de stat căruia prim-ministrul i-a delegat atribuţiile interimare la Ministerul Sănătăţii, a anunţat în exclusivitate la Antena 3, că România ar putea scăpa de restricţii începând cu 1 iunie.

Andrei Baciu a confirmat în exclusivitate la Antena 3, faptul că relaxarea restricţiilor va fi posibilă în aproximativ două luni, mai exact pe 1 iunie, chiar de Ziua Copilului.

Întrebat de către Sabina Iosub cum arată în prezent România, din punct de vedere sanitar, Andrei Baciu a răspuns:

Andrei Baciu: “De la 1 iunie putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor”

“Este esenţial să le putem oferi tuturor pacienţilor din România, serviciile medicale de care au nevoie, pentru că vedem că acest virus are un impact extraordinar de mare şi practic, nu cruţă pe nimeni. Veşti bune ca urmare a acestor demersuri sunt că, totuşi, au fost identificate foarte repede câteva paturi suplimentare. În 2-3 zile au fost identificate şi operaţionalizate deja 12 paturi. Alte 73 de paturi au fost identificate şi se caută soluţii asfel încât să fie operaţionalizate cât mai repede şi toate aceste lucruri, la pachet cu ritmul accelerat cu care se desfăşoară vaccinarea.

Practic, dau un trend care s-a stabilizat. Aproape că intră pe o fază descendentă, ceea ce este îmbucurător, pentru că uşor-uşor, putem să ne apropiem de orizontul pe care domnul premier l-a dat, 1 iunie, când putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor şi la încă un pas mai aproape de o viaţă normală pe care o aşteptăm cu toţii, de foarte mult timp”, a anunţat Andrei Baciu, duminică, în exclusivitate la Antena 3.

De asemenea, vineri, Andrei Baciu spunea că relaxarea restricţiilor în termen de două luni, anunţată anterior de Florin Cîţu, este “obiectivul premierului”.

“Vorbim de obiectivul domnului Cîţu, 10,4 milioane de vaccinaţi în septembrie. Asta înseamnă că 70% din populaţia adultă este imunizată, transmisia virusului va fi mult diminuată iar fenomenul pandemic va fi încheiat”, a spus Andrei Baciu atunci când a fost întrebat despre relaxarea măsurilor anti-pandemie în decurs de două luni.

Sursa: Antena 3