Favipiravir este disponibil în farmacii, pe bază de prescripție medicală

Favipiravir, unul dintre medicamentele cele mai solicitate pentru formele ușoare și medii de COVID-19, a devenit disponibil în farmaciile din toată țara. Cumpărarea de Favipiravir în farmacii se poate face pe bază de rețetă scrisă de la medicul de familie.

Au existat multe solicitări ca acest medicament antiviral să se vândă în farmacii și iată că acum el se poate cumpăra în 153 de farmacii din România. În același timp, medicamentul se găsește desigur, în continuare, în spitalele COVID și în centrele ambulatorii de evaluare COVID.

Dincolo de posibilitatea cumpărării în farmacii, Favipiravir se poate obține însă și gratis. Pacienții care se prezintă în centrele de evaluare, sunt evaluați și primesc indicație terapeutică corespunzătoare vor beneficia gratis de Favipiravir, cu care se pot trata și acasă, conform rețetei care li se prescrie.

Ministerul Sănătății face eforturi în continuare pentru ca toți românii să aibă acces cât mai bun la terapiile anti-COVID-19 și cât mai multe vieți să fie salvate.