Medici români în diaspora

În timpul șederii mele la Chicago, am avut privilegiul extraordinar de a întâlni un număr impresionant de medici, asistenți medicali și manageri medicali români care s-au stabilit în Statele Unite ale Americii. Acești oameni minunați reprezintă o mândrie pentru România și au reușit să se impună profesional într-o lume extrem de competitivă.

În primul rând, doresc să exprim recunoștința mea sinceră față de Consulul General al României la Chicago, domnul Tiberiu Trifan, pentru eforturile sale remarcabile în organizarea acestei întâlniri. Grație lui, am avut oportunitatea să mă conectez cu oameni deosebiți, care au lăsat o amprentă profundă asupra comunității medicale din Statele Unite.

Devotament pentru România

În timpul conversațiilor avute cu acești excepționali profesioniști medicali români, am fost impresionat de devotamentul lor față de țara natală. Unii dintre ei au locuit în SUA de câteva decenii, iar alții au ajuns în această țară mai recent. Cu toate acestea, toți împărtășesc o dorință puternică de a construi și de a se implica activ în viața comunității. Aceasta demonstrează nu doar dragostea lor profundă pentru România, ci și angajamentul lor de a contribui la dezvoltarea sistemului medical din țară.

Un aspect deosebit de inspirațional a fost constatarea că unii dintre acești profesioniști continuă să viseze cu bucurie și entuziasm la posibilitatea de a se întoarce în țară. Ei cred ferm că pot aduce schimbări concrete și reale în sistemul medical românesc. Pentru ei, nu este vorba doar de idealuri abstracte sau de gesturi simbolice, ci de acțiuni concrete și eficiente care să îmbunătățească calitatea vieții pacienților și a comunităților din România.

Apreciez în mod deosebit dialogul constructiv pe care l-am avut cu acești oameni excepționali și vreau să le mulțumesc pentru deschiderea și căldura cu care m-au primit în mijlocul comunității lor. Comunicarea cu ei mi-a întărit convingerea că există un potențial extraordinar în România și că există oameni cu abilități de excepție și dorința puternică de a face o schimbare pozitivă.

Această întâlnire mi-a oferit speranță și încredere în viitorul sistemului medical din România și m-a inspirat să continui să susțin și să promovez acești profesioniști talentați și dedicați. Cu astfel de ambasadori ai țării noastre în lume, sunt convins că România poate continua să avanseze pe calea progresului și a dezvoltării durabile. Împreună, putem construi un viitor mai bun și mai sănătos pentru toți românii.

a

What You Need to Know About VoteStart

The perfect way to get a head start in your upcoming political campaign.

 
2976 Washington St
San Francisco, CA 94115
 

Follow us:

Chip in now, every dollar helps in the crtical final moments of this campaign.

Fiona Anderwood