Oamenii din HORECA vor fi vaccinați începând de luni la Hanul lui Manuc/ Sunt 500 de persoane pe listele de așteptare

Secretarul de stat în ministerul sănătății, Andrei Baciu, a declarat că începând de luni vor fi vaccinați angajați din industria HORECA într-un centru special amenajat la Hanul lui Manuc din Capitală. ”Sunt 500 de persoane pe listele de așteptare. Este o echipă mobilă de la Spitalul Universitar”, a declarat Baciu, vineri seara, la Digi24.

„Luni mai este un eveniment nou pentru angajaţii din domeniul restaurantelor şi hotelier. Va fi tot în Bucureşti, este deja o listă de 500 de persoane, se va demara activitatea şi pentru acest domeniu. Este un restaurant, Hanul lui Manuc, dacă nu mă înşel, unde se va derula această activitate de vaccinare cu echipă mobilă de la Spitalul Universitar”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii.

El a mai spus că vaccinarea angajaţilor a două mari companii din România a început vineri.

„Astăzi, în Bucureşti, au demarat aceste activităţi (de vaccinare în cadrul companiilor – n.r.) la două companii mari, vorbim de BGS şi KFC. Companiile pot să-şi organizeze centrul de vaccinare în interiorul companiilor pentru angajaţi şi familiile acestora, tocmai pentru a creşte această accesibilitate, astfel asigurându-se o continuitate în desfăşurarea activităţilor”, a mai spus Baciu.

El a menţionat că autorităţile au discutat cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru a se asigura că procedura prin care companiile îşi pot vaccina angajaţii este cunoscută de toţi.

Context

Premierul Florin Cîțu a anunțat, luni, că pentru restaurante a propus ca, dacă își vaccinează tot personalul, să nu mai fie condiționată funcționarea de rata de incidență.

El a adăugat că nu a luat încă decizia finală. ”Dacă are tot personalul vaccinul, ar putea avea un statut special. Așa nu mai au probleme. Și sunt sigur că vor dori să se vaccineze (referire la personalul din industrii/localuri etc.)”

Premierul a avut marți întâlniri la guvern cu reprezentanții camerelor de comerț, ai Consiliul Național al IMM-urilor, ai Patronatului HORA din horeca și ai Coaliției pentru Dezvoltarea României, care reunesc cea mai mare parte a mediului privat de afaceri pe tema înființării centrelor de vaccinare organizate în cadrul companiilor.