Tranșă-record de vaccin Pfizer în România. Baciu: ”Dozele ajung la Constanța, Timișoara, Cluj, București, Iași și Brașov”

Peste un milion de doze de vaccin anti-COVID vor ajunge în România luni, aceasta fiind cea mai mare tranșă de ser pentru România, anunță Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV).

Andrei Baciu a scris duminică, pe Facebook, că o tranșă-record de vaccin pentru România ajunge la începutul săptămânii viitoare. Este vorba de 1.091.610 doze vaccin Pfizer/BioNTech, cea mai mare tranșă de la debutul campaniei de vaccinare.

”Trei aeronave sunt pregătite astfel încât dozele să fie livrate în siguranță, iar zborurile vor avea loc pe aeroporturile Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Aceste doze vor ajunge în centrele regionale din Constanța, Timișoara, Cluj-Napoca, București, Iași și Brașov.

Mă bucur că cele 4 companii autorizate în Uniunea Europeană livrează vaccinurile conform planului stabilit cu țara noastră. Este important ca fiecare doză să fie folosită în centrele deschise în toată țara”, spune Baciu.

De la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost vaccinate 4.279.781 de persoane, dintre care 3.460.426 cu ambele doze.